120 – 150 000 лева на година са нужни, за да

...
120 – 150 000 лева на година са нужни, за да
Коментари Харесай

Блокираната поръчка за ремонтите в Коматево отложи неотложното

" 120 – 150 000 лв. на година са нужни, с цел да се поддържа уличната мрежа на " Южен " в обичайно положение. Особено зле ситуацията с дупките става при внезапни смени на времето. И когато липсват средства за кърпене, положението им се утежнява още повече. "

Така кметът на региона Борислав Инчев разяснява за читателите на Plovdiv24.bg блокираната социална поръчка за настоящи поправки на улици и булеварди в Пловдив. В нея - с изключение на средствата за региона като цяло, са включени и невижданите средства в размер на 1 000 000 лв. за поправки на улици особено за квартал " Коматево ".

" Това обжалване ще отсрочи неотложните поправки и единствено ще задълбочи казуса ", призна Инчев. Надеждите на администрацията му са откакто се получи решение за отпушване на поръчката процедурите да тръгнат бързо, с цел да може да се влага в мрежата до момента в който времето разрешава. Изпусне ли се пролетта и лятото, става по-трудно, защото самите компании отказвали да работят през есенно-зимния период заради опцията от некачествено осъществяване, което значи двойна и тройна работа.

" Но при едно положително обмисляне ще успеем да се оправим ", безапелационен бе райкметът.

" Тази поръчка значи доста за " Южен " и в частност за квартал " Коматево ", средствата ще дадат опция не просто за кърпене, а за преасфалтиране на цели сектори. За първи път регионът получава толкоз доста пари с сходна цел. За първи път се отпускат и толкоз пари особено за един квартал ", показа още той. " Без тези средства обаче ситуацията е неприятно. 40 000 лв. са парите за дупки в годишния бюджет на региона, по-голямата част от тях към този момент са потребление. Съвсем скоро няма даже да имаме запас даже за пълнене ", разказа обстановката сега Инчев. 

Припомняме, че в края на март старозагорска фирма нападна публичната поръчка за дълго чаканите поправки на улици в квартал " Коматево ". Специално за задачата от тазгодишния бюджет на община Пловдив невиждано бяха заделени 1 000 000 лв.. Голямата социална поръчка за избор на реализатор бе оповестена в края на февруари, ден преди отваряне на офертите обаче в Общината постъпи тъжба, записана в Комисия за защита на конкуренцията, която съдържа искане за налагане краткотрайна мярка за прекъсване на процедурата.

Освен настоящия ремонт на уличната мрежа в " Коматево " жалбата стопира още изборът на реализатори на настоящи поправки на улици и булеварди във всички шест региона на Пловдив за обща сума от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на регион " Северен ", регион " Източен " и регион " Централен " и обща сума още веднъж от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на регион " Западен ", регион " Южен " и регион " Тракия ". 

Припомняме също, че " Южен " към този момент е регионът с най-вече поданици на Пловдив (82677 по непрекъснат съгласно формалните данни от ГРАО), както и втори по повърхност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР